#REVIEW – 100% Yentl (+ give away)

We hebben allemaal wel eens mindere momenten. Ons leven bestaat nooit of te nimmer enkel en alleen maar uit ups, mierzoete cupcakes en eenhoorns.

Bij sommigen komt dit in de vorm van af en toe eens een tegenslag. Bij anderen helaas in de vorm van een groot beest dat je leven beheerst en kapot maakt. Namelijk een medische aandoening. In het geval van Yentl was dit anorexia. Jaren zag ze dat beest als haar beste vriend, van wie ze nooit niet zou houden.

image_00003

Enkele weken geleden bracht ze haar verhaal uit in boekvorm: 100% Yentl. Ze neemt je mee langs de hele rollercoaster van gebeurtenissen die de eetstoornis met zich meebracht. Maar ook persoonlijke verhalen over de band met haar grootouders, voedselallergenen, school,… komen aan bod.

Je krijgt een beeld van hoe zo’n monster iemand mentaal en fysiek kan uitputten. Wat zoiets met je omgeving doet. Maar ook hoe Yentl er sterker uitkwam. En hoe het leven na anorexia is. In dat leven is ze een rolmodel voor duizenden meisjes. Met een goedlopende blog, het goedbekeken programma Pink Ambition, een eerste kledingcollectie die vanaf vandaag in de rekken van Zeb ligt en succesvolle signeersessies op de Boekenbeurs dit jaar, lijkt het geluk maar niet te stoppen.

image_00007

In het boek komen er passages voorbij die ik met tranen in de ogen heb gelezen. Mijn beste vriendin heeft vaak in gesloten instellingen en klinieken gelegen, helaas ook wegens anorexia. Veel van de zaken die Yentl neerpende in haar boek herken ik maar al te goed, door het verhaal van mijn beste vriendin.

In 157 pagina’s vertelt Yentl haar verhaal in tekst, maar ook met foto’s. Van haarzelf, haar beste vrienden, inspirerende quotes en stukjes songtekst. Dat alles samen maakt dat 100% Yentl enorm vlot leest.

image_00030

Ik ken Yentl nu iets meer dan een goed jaar en heb haar altijd al gezien als een lieve, open en optimistische meid met een groot gevoel voor mode (waar ik zelf nog geen 20% van bezit). Op geen enkel moment dacht ik dat ze zo’n zwaar verhaal met zich meedroeg en kan er enkel en alleen maar respect voor opbrengen dat ze dit openbaar deelt.

Maar bovenal: Yentl is zichzelf en daardoor 100% Yentl.

In de titel lazen jullie al dat er ook een give away hoort bij deze post. Het is niet zo moeilijk te raden wat deze is. Ik mag namelijk één van jullie gelukkig maken met een exemplaar van 100% Yentl! Check hiervoor mijn Instagram/Facebook, want daar komt alle uitleg op  ;). Succes my loves!

image_00014

Alle liefs,

Margot

Advertenties

2 gedachten over “#REVIEW – 100% Yentl (+ give away)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s