FOOD| For the love of chocolate

De tijd van veel eten is weer aangebroken. Familiefeestje hier, feestje met de vrienden daar, feestje van het werk,… De yummie warme hapjes, heerlijke soep en sappige kalkoen met krokante kroketjes gaan moeiteloos naar binnen. Maar natuurlijk hou je nog plaats over voor de dessertronde.

Dit jaar was er bij ons, zoals gewoonlijk, een romige bûche als nagerecht. Een kant en klaar-gerecht is wel handig, maar iets dat je zelf maakt is altijd beter. En juist daar kwam de Luxe Truffelkit van Dominique Persoone van pas.

Maar… We maakten er geen truffels van. Wel een variant. Op mijn Instagram liet ik velen van jullie al kwijlen bij mijn eigen creatie. En vandaag deel ik met jullie hoe je deze overheerlijke lekkernij zelf maakt!

Chocolade truffel in een potje (12 pers., kleine potjes)

Wat heb je nodig:

  • Dominique Persoone Luxe Truffelkit (te koop bij Albert Heijn)
    • 500 gr melkchocolade callets
    • 500 gr melkchocolade schaafsel
    • 75 gr hazelnootpraliné
    • 70 gr suikerstroop
  • 12 potjes
  • Mengkom + Klopper + Lepel
  • Magnetron + Hittebestendig potje
  • 1 ml melk
  • 125 gr gezouten of goede boter

Bereiding van de mousse:

  1. Doe 200 gr chocolade callets in het hittebestendig potje. Smelt deze 20 seconden lang in de magnetron, op de laagste stand. Hierna roer je deze om en herhaal je het smeltproces tot de chocolade bijna gesmolten is. Voeg in tussentijd de melk toe (wel oppassen, want melk kookt!) Er mogen nog stukjes/brokjes chocolade in zijn.
  2. Doe de boter in de mengkom en klop deze mooi romig wit. Vervolgens voeg je de suikerstroop, de hazelnootpraliné en de deels gesmolten chocolade (in deze volgorde!) erbij. Meng alles zeer goed tot het geheel mooi lopend is.
  3. Laat het geheel een goed kwartiertje à twintig minuten opstijven.
  4. Verdeel de mousse over de potjes.
  5. Sprenkel het chocoladeschaafsel op de chocolademousse.
  6. Klaar! (Laat de mousse nu maar gerust tot het dessertmoment 😉 )

Note: de chocolademousse zal eerder aan de zware kant zijn. Beter is het om deze in het eerder vermelde aantal potjes te doen, zodat de kans op buikpijn e.d. heel veel kleiner is dan met een grotere pot. Anders kan je even niks meer eten, zonde.

Als je het receptje hebt uitgeprobeerd mag je het altijd onder de hashtag #CookingOnSneakers posten op sociale media! Smakelijk allemaal en nog fijne feesten gewenst!

  

Tot blogs!

Veel liefs,

Margot

Advertenties

3 gedachten over “FOOD| For the love of chocolate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s