PERSONAL| Let’s get Spanish, part 3

Ola mi amigo’s! Que pasa? De maand augustus is bijna halfweg en deze blogreeks komt vandaag jammer genoeg aan zijn einde. Voor een laatste keer neem ik jullie mee naar het land van tapas, el sol en sangria.

Hey ho, here we go!

WEEK 3

Nog een weekje hier te gaan. En dat we nog veel plannen hebben om deze helemaal vol te krijgen. Alez, sommige dagen dan toch.

Op donderdag stond er nog eens cultuur op het programma; met name het meer van Guadelest. Hieruit haalt de hele regio hun water. Het meer ligt erg diep naast de ruïne van het dorp dat er ooit stond en heeft een mooie blauwgroene kleur. Doordat er dus water wordt uitgehaald daalt het niveau ervan. Dat zie je enorm goed aan de steenlagen die erdoor zijn blootgelegd. Echt fenomenaal om te zien. De weergoden waren ons gunstig gezind, want vijf minuten nadat we arriveerden brak de zon door. ’s Middags nuttigden we een lunch in een vestiging van de regionale pizzaketen, Pizza 4 U, gelegen te La Nucia. Voor hele pakketje (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie/thee, drankje) betaal je tijdens de middagservice slechts €8,95! Waar anders zou je dat allemaal kunnen consumeren voor die prijs?! Met een zeer gevulde maag trokken we richting het huisje, in het gezelschap van de donder en de bliksem. En helaas ook een zeer felle regenvlaag.

Can you tell I like desserts? 😏

Vrijdag was het overal de laatste dag der zomersolden. Het Eroski Shopping Center heeft gouden zaken gedaan aan onze shopping trip. De buit van deze shopmiddag komt mee in de reeds eerder beloofde shoplog. Er is een mix van eetgelegenheden, een Carrefour- achtig iets, de bekende kledingketens en plaatselijke kleinere specifieke winkels. En dat is nog niet alles, want er wordt duchtig gebruik gemaakt van alle ruimte die het shopping center heeft: in de gangpaden staan er talloze onafhankelijke handelaars met zeer diverse specialisaties. Onder andere gedroogde vruchten, juwelen, tapijten,… Er is zelfs een stand met de visjes die je voeten proper maken en ook één met überschattige dierenscooters! Af en toe moesten we dus weg ruimen voor een meisje op een hond of een jongetje op een Winnie de Poeh. Alles kan hier. Nog een gat in de markt voor pakweg het Wijnegem Shopping Center.

Zaterdag stond in het teken van lekker eten en fiësta. In het dorpje Tarbena is er een kleinschalig, plaatselijk restaurantje helemaal opgebouwd naar het communistisch gedacht: Casa Pinet. Authentieke Spaanse gerechten, tot stand gekomen door de lokale slager, bakker, groenteboer,… Tegelijkertijd met ons bezoek waren er dorpsfeesten, wat voor een leuke sfeer zorgde.

De allerlaatste maandag staat dan weer in het teken van kuisen en opruimen. Alles wordt al een keer grondig aan inspectie onderworpen zodat het ergste al voorbij is. Hetgeen we niet meer nodig hebben voor morgen en overmorgen verdwijnt alweer in de valiezen. Des te minder werk dinsdag en woensdag.

White details of our house

Woensdag 5 augustus, 06.00u. Het tijdstip waarop de wekker gaat, want onze vlucht vertrekt om 09.00u. We maken ons klaar en laden de auto in, om zo anderhalf uur naar de luchthaven naar Valencia te rijden. De ‘vakantie’ zit er op. Rond de middag zetten we voet aan grond op Brussels Airport. En een tweetal uur later arriveren we echt thuis. Het voelt enorm raar om terug in België te zijn na drie weken, maar tegelijkertijd ook goed: terug in mijn eigen bed slapen, weer kunnen afspreken met vrienden en niet te vergeten, bloggen. God, how much I missed this!

 

Tot blogs!

Veel liefs,

Margot

Advertenties

3 gedachten over “PERSONAL| Let’s get Spanish, part 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s