PERSONAL| Let’s get Spanish, part 1

Sinds enkele dagen ben ik weer thuis, in ons kleine maar fijne België, van mijn reis naar het zuiders warme Spanje. Even er tussen uit deed ongelofelijk veel deugd. Helemaal zen ben ik er weer voor jullie.
Zoals eerder aan jullie beloofd: een …delig reisverslag. Vandaag krijgen jullie deel 1 voorgeschoteld, woensdag deel 2 en op zondag deel 3. Zo begint het normale blogritme hier weer.

Al nieuwsgierig geworden? On y va!

WEEK 1

Woensdag 15 juli, 02.30u. Het tijdstip waarop de wekker gaat, want we vertrekken om 03.00u. Een lange reis tot de eerste Spaanse stad die een bezoekje van ons krijgt: Barcelona. De autorit duurt erg lang, maar de nog nodige slaap en tussenstops om de hongerige magen te stillen zorgen ervoor dat het niet vervelend is. En dat die tussenstops het waard zijn. Tot enkele keren toe weet het Franse landschap ons blij te verbazen: vele lavendelvelden, talloze zonnebloemvelden en gewoon mooie velden. De zon is van de partij en de lucht is helderblauw, wat ook een pak scheelt voor het humeur.

Eerste stop. Hallo zon!

 Wanneer we ’s avonds aankomen in het hotel, iets buiten Barcelona, zijn de ligweide naast het zwembad en de kamer onze beste vrienden. Want er is slechts één ding wat we willen: uitrusten. Mijn blog- en Instagraminstinct overwinnen de moeheid nog een klein beetje, want de IPhone wordt bovengehaald om foto’s te maken. En geloof het maar als ik enthousiast ben over mijn nieuwe multimediagadget, lang leve de smartphone!

Een bed. Dat betekent: slapen!

De volgende dag is het eindelijk tijd om de stad te veroveren. Op de planning: ontbijten in La Mercat de St. Josep, eens dag gaan zeggen aan de Sagrada Familia, Gaudi’s architectuur bewonderen, een sportief wandelingetje tot aan de ingang van Camp Nou en de plaatselijke, kleine pizzeria een bezoekje brengen. We blijven uiteindelijk maar 1 dag in plaats van de volle 2, want wat we wouden bezichtigen hebben we zo gezegd zo gedaan.

 

Conclusie: Barcelona was drukkend. Zowel het weer als de drukte aan personen. Deze weken zijn de piekmomenten voor toeristen en dat hebben we geweten. Best komen we eens terug in het laagseizoen, dan is de kans groter dat we de sfeer van de stad echt kunnen opsnuiven.

Met die gedachte zetten we koers richting Moraira, waar we een huisje hebben gehuurd voor de rest van de vakantie. Met zwembad. Zonder WiFi. Mijn Instagramfoto’s zijn dankzij de hotspot van het plaatselijk ijssalon en die van de gemeente geplaatst.

   

De eerstvolgende dagen (vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag) verliepen op het Spaanse tempo. We vonden een voor ons schappelijk ritme: brunchen in de schaduw, zwemmen tijdens het heetst van de dag en na het avondmaal kaarten en films zien op de laptop. Ook verplicht ik mezelf om hier elke week een keertje of twee, in de ochtend, te gaan hardlopen. Kwestie van de conditie op peil te houden (en die tapas eraf te krijgen 😉 ). Het fijne eraan is dat je de helft van het dorp hier tegenkomt; de ene komt van de bakker, de ander is al onderweg naar het strand en vele anderen laten hun sportieve kant zien. Wel een pak anders dan tijdens mijn route op Belgische grond. Daar kom ik hoogstens de paarden in de wei achter ons tegen en personen waarvan ik niet weet of ze al dan niet uit het dorp komen.

 

Wat er gezegd kan worden: week 1 is echt voorbij gevlogen.

Woensdag is week 2 aan de beurt, hang on!

Tot blogs!

Veel liefs,

Margot

Advertenties

4 gedachten over “PERSONAL| Let’s get Spanish, part 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s